Αφιερώματα

Μάρκος Καφού: «Κανείς άλλος γονιός να μην ζήσει τέτοια εμπειρία…»

Τις δραματικές στιγμές τις οποίες έζησε το 2019 θυμήθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μάρκος Kαφού, όπου έχασε τον γιο του σε ηλικία μόλις 30 ετών. Ο Βραζιλιάνος θρύλος, είδε τον γιο του να φεύγει μπροστά στα ίδια του τα μάτια, ενώ οι δυο τους μαζί με άλλους οικογενειακούς φίλους έπαιζαν ποδόσφαιρο στο σπίτι του βετεράνου ποδοσφαιριστή στο Σάο Πάουλο.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, όλοι ζούμε μέρες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Τον γάμο μας, τη γέννηση των παιδιών μας, κάποιοι τυχεροί και την κατάκτηση του Μουντιάλ. Ζήσαμε όμως και μέρες που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε για άλλους λόγους, μέρες που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, στιγμές τραγικές που δεν μπορούν να αποφευχθούν ή να προβλεφθούν. Στς 4 Σεπτεμβρίου 2019 ο Θεός πήρε μαζί του τον γιο μου, Ντανίλο. Ήταν μόνο 30 ετών. Εκείνη την ημέρα ήμασταν μαζί για ένα παιχνίδι και ο Ντανίλο ήταν στην ομάδα μου.

Κάποια στιγμή βγήκε, ενώ εγώ συνέχισα να παίζω. Λίγα λεπτά μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έχασα τον γιο μου στα χέρια μου. Προσπάθησα να τον σώσω, αλλά μας άφησε. Παραμένει ένα κενό τρομακτικό, μια απαίσια αίσθηση. Μερικές φορές αισθανόμαστε πανίσχυροι. Τόσο δυνατοί στο σώμα και στο μυαλό, αλλά σε μια τέτοια στιγμή συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα. Και όταν δεν μπορείς να σώσεις τον γιο σου, νιώθεις απίστευτα αδύναμος.

Ο Θεός όμως τον ήθελε μαζί του και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά εκεί που βρίσκεται. Μας βλέπει και γελάει από ψηλά για όλα όσα κάνουμε. Προσεύχομαι ώστε κανείς άλλος γονιός να μη ζήσει τέτοια εμπειρία. Ένας πατέρας δεν πρέπει ποτέ να θάβει τον γιο του. Ο πόνος δεν φεύγει ποτέ. Πρέπει, όμως, να προσπαθούμε να θυμόμαστε κάτι θετικό. Όταν σκέφτομαι τον Ντανίλο, θυμάμαι ότι αυτό που του άρεσε πολύ ήταν να κάνει πλάκες σε όλους. Όταν πονάω για την απώλεια του, προσπαθώ πάντα να θυμηθώ αυτές τις ωραίες στιγμές και να χαμογελάσω… Προσπαθώ πάντα να βρω το θετικό σε οτιδήποτε».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button