Παιχταράδες

H υπόκλιση του Ροναλντίνιο στον Ρονάλντο

Σίγουρα τόσο ο Ροναλντινιο, όσο και ο Ρονάλντο μας χάρισαν μοναδικές στιγμές μαγείας και ουσίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αλλά πότε ήταν η πρώτη φορά που ο «μικρός» τότε Ροναλντίνιο είδε από κοντά τον Ρονάλντο; Τι θαύμασε στο Φαινόμενο και τι θέλησε να… αντιγράψει;

«Δεν τον είχα δει ποτέ από κοντά, μέχρι τότε τον έβλεπα στην τηλεόραση και μου φαινόταν σαν ένας ποδοσφαιριστής που ερχόταν από άλλο πλανήτη. Εκείνη την ημέρα είχα κληθεί για πρώτη φορά στην U17 της Βραζιλίας, η αποστολή θα κατέλυε στο Μπέλο Οριζόντε και στο διπλανό γήπεδο έκανε προπόνηση η κανονική εθνική ομάδα. Όταν τελείωσε λοιπόν η προπόνηση, ο Ζαγκάλο μας είπε να δούμε αυτή της μεγάλης εθνικής. Η προπόνηση αργούσε να ξεκινήσει, όμως, επειδή ο Ρονάλντο ήταν στα αποδυτήρια. Λίγη ώρα μετά το Φαινόμενο εμφανίστηκε και από εκείνη τη στιγμή άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα το ποδόσφαιρο.

Δεν είχα δει ποτέ από κοντά έναν ποδοσφαιριστή να κινείται με τέτοια ταχύτητα και να κάνει τέτοια πράγματα. Προσποιήσεις, ντρίμπλες, σπριντ, όλα στην ταχύτητα του φωτός. Όταν βρισκόταν απέναντι από τον τερματοφύλακα δεν έκανε ποτέ λάθος, πάντα τον ντρίμπλαρε. Αν ο αμυντικός είχε ένα προβάδισμα 3-4 μέτρων, το κάλυπτε με μια απίστευτη ευκολία, ήταν σαν ένα φάντασμα που εμφανιζόταν από το πουθενά. Στα δικά μου μάτια ο Ρονάλντο ήταν κάτι απροσδιόριστο που ήρθε από έναν άλλο κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button