Μια Φωτογραφία Χίλιες Λέξεις

Γιούργκεν Κλοπ: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έμπνευση, χαρά, ειδικά για τα παιδιά»

Πολλοί είναι αυτοί που απορούν με τον Γιούργκεν Κλοπ, αφού τόσο μετά τις νίκες αλλά όσο και μετά τις ήττες το χαμόγελο δεν φεύγει ποτέ από τα χείλη του. Ο Γερμανός προπονητής παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι αυτό συμβαίνει εγώ του ότι αγαπά πολύ αυτό που κάνει, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι σχέσεις που έχει με τους παίκτες είναι φιλικές και αυτό τον βοηθά να αντιμετωπίζει την όποια κατάσταση.

«Μερικές φορές με ρωτάνε γιατί χαμογελάω πάντα. Ακόμη και μετά από ήττα μου συμβαίνει να χαμογελάω. Ξέρετε γιατί; Επειδή όταν γεννήθηκε το παιδί μου, κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Στον αγωνιστικό χώρο δεν σώζουμε ζωές. Το ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να προκαλεί μιζέρια ή μίσος. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έμπνευση, χαρά, ειδικά για τα παιδιά. Ό,τι έχω καταφέρει σε αυτό το άθλημα είναι χάρη στην οικογένεια μου. Ήμουν 20 ετών όταν γεννήθηκε το παιδί, ήμουν ακόμη πολύ νέος, αλλά έπρεπε να ωριμάσω γιατί δεν είχα άλλη επιλογή.

Έπαιζα σε ερασιτεχνικό επίπεδο και για να πληρώσω τις σπουδές δούλευα σε ένα αρχείο κινηματογράφου. Ήταν μια δύσκολη δουλειά, γιατί όλα τα πρωινά έπρεπε να φορτώσεις… μπαούλα στα φορτηγά. Κοιμόμουν πέντε ώρες την ημέρα, δούλευα, πήγαινα στο μάθημα, το απόγευμα στην προπόνηση και μετά έβρισκα ώρα και για το παιδί μου. Ήταν μια δύσκολη περίοδος αλλά μου δίδαξε το νόημα της ζωής, με βοήθησε να καταλάβω τα πραγματικά προβλήματα της ζωής. Είμαι πεπεισμένος ότι το 98% του ποδοσφαίρου έχει ζήσει την αποτυχία. Όλοι μας βλέπουν σαν Θεούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι αποτυγχάνουμε. Και όταν ήμουν νέος είχα αποτύχει πολύ.

Γιατί; Επειδή όταν άρχισα να προπονώ ήμουν πολύ φίλος με τους παίκτες».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button